ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΑΠΟ ΑΚΤΗ

5 48

alt

Απο τον Οκτώβρη μήνα με αφορμή τις χαμηλές θερμοκρασίες άρχισε δειλά-δειλά το ψάρεμα του καλαμαριού από την ακτή.

 

Το ψάρεμα αυτό προσφέρει δυνατές συγκινήσεις και το αποτέλεσμα αποζημιώνει τον ερασιτέχνη ψαρά παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ξεκινάμε νωρίς το σούρουπο και συνεχίζουμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Με σωστό ντύσιμο, τα απαραίτητα αξεσουάρ και τη σωστή τεχνική έχουμε ένα συνδυασμό που μας εξασφαλίζει το επιτυχές αποτέλεσμα.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές ψαρέματος του είδους αυτού. Εμείς σας παραθέτουμε τις ακόλουθες δύο.

Και στις δύο περιπτώσεις το καλάμι μας πρέπει να έχει action τουλάχιστον 80gr και άνω. Επίσης πρέπει να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα και την αντοχή της κύριας πετονιάς (μάνας, με πάχος τουλάχιστον 40mm) και του παράμαλου (τουλάχιστον 30mm). Ο μηχανισμός θα ήταν καλό να έχει 3 ρουλεμάν και άνω ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση που ασκεί το καλαμάρι.

Η πρώτη τεχνική ουσιαστικά ακολουθεί την μέθοδο της συρτής από ακτή, πράγμα που σημαίνει ότι κάνουμε συνεχείς ρίψεις. Το παράμαλο αποτελείται από ένα μέτρο καλής ποιότητας πετονιά που δένεται με στριφτάρι με την μάνα και καταλήγει σε στριφταροπαραμάνα υψηλής αντοχής που συνδέεται με καλαμαριέρα τύπου γουρουνάκι ή γαρίδα. Δεν ξεχνάμε πρωτίστως να φωτίζουμε πριν τη ρίψη και ανά τακτά χρονικά διαστήματα την καλαμαρίερα μας.

Η δεύτερη τεχνική ονομάζεται και ψάρεμα του "τεμπέλη", καθώς πετάμε το παράμαλο με δόλωμα, συνήθως σαρδέλα ή φρίσα, και περιμένουμε να χτυπήσει το καλαμάρι. Το παράμαλο αποτελείται από ένα μέτρο περίπου δυνατή πετονιά συνδεδεμένη με στριφταροπαραμάνα σε μπαλάκι BULDO όπου στην ίδια υποδοχή του, ενώνεται η μάνα πετονιά με στριφταροπαραμάνα επίσης. Στην άλλη άκρη του παράμαλου τοποθετούμε καλαμαριέρα τύπου "καφτερό" (Νο 8-12 με διπλές ή μονές βελόνες) με στριφταροπαραμάνα, για να είναι εύκολη η αντικατάσταση του δολώματος. Δεν ξεχνάμε στην άλλη άκρη του BULDO να βάλουμε χημικό φώς με την βοήθεια που μας παρέχει το σωληνάκι σιλικόνης.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία

Profile

fishingmania Alex Vasarmidakis
Κρήτη

Την θάλασσα δέν πρέπει να την φοβάσαι, πρέπει να την σέβεσαι.

Tags

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by pathfinder blogs
Blog Catalog Submit

vasarmidakis on TheBoaters Fishing Blogs - BlogCatalog Blog Directory
Ελληνικές ιστοσελίδες

Search Engine Submission - AddMe