Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Xtreme Thundercat Racing

5 48


Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Η εν πλω διαμαρτυρία στα Σφακιά για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας

5 48

altΜετά τη Σούδα και το Αρκάδι, ήρθε η σειρά των Σφακίων να φιλοξενήσουν την τρίτη μεγαλειώδη εκδήλωση διαμαρτυρίας για την αποτροπή της σχεδιαζόμενης καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας με υδρόλυση εν πλω. Mια διαδικασία που κρύβει τεράστιους κινδύνους για το κλειστό θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου, μια διαδικασία που δοκιμάζεται για πρώτη φορά, όπως ομολογούν και οι ίδιοι οι Αμερικανοί, που την αποκαλούν «Το πείραμα της Μεσογείου».

Μερικά χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά, αν βγείτε από την εθνική οδό στην διασταύρωση προς Βρύσες και Σφακιά, θα ανηφορίσετε στα Λευκά Όρη, θα περάσετε μέσα από το πανέμορφο οροπέδιο του Ασκύφου και μετά από λίγο θα βλέπετε από ψηλά το Λιβυκό πέλαγος, με την Γαύδο και την Γαυδοπούλα να αχνοφαίνονται στον ορίζοντα.
Την Κυριακή 27 Απριλίου, ακολουθήσαμε κι εμείς την ίδια διαδρομή με προορισμό τα Σφακιά, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής των Χανίων και στην πρόσκληση του Παύλου Πολάκη, Δημάρχου των Σφακίων και παλιό γνώριμο από τον χώρο των φουσκωτών σκαφών.
Είχαμε φύγει νωρίς το πρωί από τα Χανιά και αφού περάσαμε με βροχή το οροπέδιο του Ασκύφου, λίγο μετά τις 10 βλέπαμε από ψηλά το Λιβυκό, ακύμαντο να καθρεπτίζει το φως και το γαλάζιο του μισού ουρανού, γιατί ο άλλος μισός, εκεί στα δυτικά, ήταν φορτωμένος βαριά γκρίζα σύννεφα γεμάτα βροχή.

διαμαρτυφρία στα ΣφακιάΣκάφος ¶γιος ΝικόλαοςΌταν φτάσαμε στο παλιό λιμάνι των Σφακίων οι προετοιμασίες του χώρου της εκδήλωσης είχαν προχωρήσει και ήδη έφταναν οι πρώτοι επισκέπτες. Λίγο μετά τις 11 ο κόσμος είχε πυκνώσει και τότε ο ουρανός μαύρισε πάνω από τα κεφάλια μας και άρχισε να πέφτει πυκνή βροχή, ενώ στα ανοιχτά άρχισαν να σχηματίζονται ανεμoστρόβιλοι που σήκωναν ψηλά το νερό της θάλασσας. Μάλιστα, ένας από αυτούς κινήθηκε απειλητικά προς το λιμάνι των Σφακίων, αλλά μερικές εκατοντάδες μέτρα πριν έστριψε προς τα ανατολικά και χάθηκε.
Εν πλω διαμαρτυρίαΚόσμος στα ΣφακιάΗ βροχή κράτησε για κάποια λεπτά της ώρας, σταμάτησε ξαφνικά και άφησε την θέση της σε ένα λαμπρό ήλιο, κάτι που συμβαίνει συχνά στην Κρήτη- αλλά και ένα ισχυρό νοτιοανατολικό άνεμο που ερχόταν από τα ανοιχτά και θα δυσκόλευε την προγραμματισμένη πορεία των σκαφών προς τα ανοιχτά.
Λίγο πριν τις 12, ώρα έναρξης της εκδήλωσης, ο κόσμος είχε κατακλύσει την προκυμαία του παλιού λιμανιού, στην οποία έδεσε και το καΐκι της Πρωτοβουλίας «Ένα πλοίο για την Γάζα», που είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά και έφερνε μαζί του και εκπρόσωπους της κίνησης κατά των χημικών όπλων από τα Κύθηρα.
Ανάμεσα στον κόσμο και πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, αλλά και πολιτικοί, όπως ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης κ.ά.

Η εκδήλωση άρχισε αφού αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση της εκδήλωσης, μιας και εκτός της βροχής και του ανεμοστρόβιλου, υπήρχε και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος.  
Πάνος Καμμένος και Νότης Μαριάςεν πλω διαμαρτυρίαπλοιο ΔασκαλογιάννηςΛιμάνι ΣφακίωνΠρώτος ομιλητής ο μαχητικός Δήμαρχος Σφακίων, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στους τεράστιους κινδύνους που κρύβει η πειραματική καταστροφή των επικίνδυνων χημικών με υδρόλυση εν πλω (φέρνοντας το παράδειγμα της ξαφνικής κακοκαιρίας που είχε εκδηλωθεί λίγο πιο πριν), επεσήμανε ότι η αντίδραση που ξεκίνησε από την Κρήτη εξαπλώθηκε στα Κύθηρα και στην Πελοπόννησο, στην Ιταλία και πρόσφατα στην Γαλλία, σημάδι ότι οι λαοί των μεσογειακών χωρών αφυπνούνται και αντιστέκονται στα σχέδια αυτών που παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος του ευαίσθητου θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου, με μόνο κίνητρο το κέρδος. Ο Παύλος Πολάκης, δεν παρέλειψε να απαντήσει εκ μέρους όλων των Κρητικών στις πρόσφατες άθλιες δηλώσεις του Πάγκαλου εις βάρος των Κρητικών, ενώ επανέλαβε αποφασιστικά πως ο αγώνας κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, θα συνεχιστεί πάση δυνάμει!

Ακολούθησαν και άλλες ομιλίες-χαιρετισμοί, ανάμεσα στις οποίες και αυτή του Βαγγέλη Πισσία, συντονιστή της  Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Ειρήνευση στη Συρία και υπεύθυνου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα».
Σκάφη στα ΣφακιάΠαγκρήτιος Όμιλος ΦουσκωτώνΟ κ. Πισσίας, αφού αναφέρθηκε και αυτός στην επικινδυνότητα της πειραματικής υδρόλυσης εν πλω τόσο επικίνδυνων χημικών, η οποία, όπως τόνισε, θα πραγματοποιηθεί μέσα σε διάστημα τριών μηνών, ενώ για μικρότερες ποσότητες χημικών η Γαλλία χρειάζεται εφτά χρόνια εργασιών σε χερσαίες εγκαταστάσεις, πρόβαλε και τις άλλες όψεις του θέματος, που δεν είναι μόνο οικολογικό, είναι και οικονομικό, αλλά κυρίως ηθικό, είναι θέμα αξιοπρέπειας...
Η ομιλία του κ. Πισσία έκλεισε με την προειδοποίηση ότι το καΐκι που τους έφερε στα Σφακιά, αν χρειαστεί, θα πάει και μέχρι την περιοχή που θα βρεθεί το αμερικανικό πλοίο και θα χρησιμοποιηθεί σε αυτό που οι ίδιοι οι Αμερικανοί αποκαλούν «πείραμα της Μεσογείου».

Στο διάστημα που κράτησαν οι σύντομες ομιλίες, τα φουσκωτά και άλλα σκάφη που συμμετείχαν στην εκδήλωση συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι, ενώ το «Δασκαλογιάννης», το πλοίο που κάνει την γραμμή Σφακιά-Γαύδος, έδενε στο καινούργιο λιμάνι για να παραλάβει τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία και να συμμετάσχει στη συμβολική πλεύση των 5 περίπου μιλίων στα ανοιχτά, νότια της Κρήτης.
Λέσχη Φουσκωτών Σκαφών ΧανίωνΛέσχη Φουσκωτών σκαφών ΧανίωνΛίγο μετά τις μία, το «Δασκαλογιάννης» απέπλευσε από το λιμάνι με το κατάστρωμά του γεμάτο από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες, ενώ άλλοι βρίσκονταν ήδη στα παραπλέοντα σκάφη, αρκετά από τα οποία ήταν της Λέσχης Φουσκωτών Σκαφών Χανίων και του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών.
Ο γαρμπής που εξακολουθούσε να πνέει δυνατός δυσκόλεψε την πλεύση των μικρότερων σκαφών, δεν ήταν όμως αρκετός να κάμψει το φρόνημα των συμμετεχόντων στην εν πλω διαμαρτυρία, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους σε ένα έγκλημα που διαπράττεται εις βάρος του περιβάλλοντος και των επόμενων γενεών.

Μετά από πλεύση μιας περίπου ώρας, τα σκάφη επέστρεψαν στα Σφακιά, με τους συμμετέχοντες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη εκδήλωση διαμαρτυρίας, το πιθανότερο στην αμερικανική βάση της Σούδας.

Το «σιωπητήριο» της πληροφόρησης

Η ανακοίνωση που ακολουθεί, του "Ανοιχτού Συντονιστικού Χανίων κατά των χημικών του πολέμου, στηλιτεύει την προκλητική σιωπή των πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ, που αποκρύπτουν το μέγεθος της χημικής απειλής αλλά και τα ίδια τα γεγονότα, όπως οι τεκμηριωμένες απόψεις επιστημόνων κ.ά.

«Μετά από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στον τύπο της Κρήτης που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για επικείμενη καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στα ανοιχτά του νησιού (διεθνή ύδατα), καλείται ανοιχτή συνέλευση από το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι μεταναστών Χανίων στο ΤΕΕ με θέμα την πληροφόρηση και τη στάση πάνω σ'αυτό το ζήτημα.
Εκπρόσωποι σωματείων, συλλογικοτήτων, αυτοδιοικητικοί φορείς καθώς και πολλοί κάτοικοι του νομού και άτομα από τα κοινωνικά κινήματα της πόλης, με την πολύτιμη βοήθεια ειδικών επιστημόνων, καταθέτουν τις απόψεις και τις ανησυχίες τους, δρομολογώντας δράσεις ενάντια στη στρατιωτικού σχεδιασμού -όπως χαρακτηρίζεται- αυτή επιχείρηση, που θέτει σε κίνδυνο όλη τη Μεσόγειο και τις ζωές των λαών της. Προκύπτει έτσι ένα ανοιχτό συντονιστικό στο οποίο μετέχουν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην πρώτη αυτή συγκέντρωση.
Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι τεράστιοι και η οικολογική καταστροφή ασύλληπτη. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα ενός τέτοιου πειράματος σύμφωνα με τους επιστήμονες ενδέχεται μακροπρόθεσμα να οδηγήσουν σε τερατογενέσεις, καρκίνους οποιασδήποτε μορφής και νέκρωση κάθε ζωντανού οργανισμού στο θαλάσσιο περιβάλλον της μεσογείου.

Θα περίμενε κανείς πως ένα τόσο σοβαρό ζήτημα αν μη τι άλλο θα ευαισθητοποιούσε το χώρο της ενημέρωσης, όμως τα πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ σιωπούν προκλητικά. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο κόσμος αγνοεί τα γεγονότα, αφού φυσικά η πλήρης αδιαφάνεια, η συγκάλυψη και η εκκωφαντικά σιωπηλή ενημέρωση αποτελούν το πλαίσιο πραγμάτωσης του εγκλήματος. Δεν είναι λίγοι ωστόσο εκείνοι που αδυνατούν να αποδεχτούν το γεγονός πιστεύοντας πως πρόκειται για "φήμη" ή σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αφού οι ιθύνοντες αρνούνται να το σπουδαιολογήσουν φοβούμενοι να αποκαλύψουν το έγκλημα. Την ίδια στιγμή το δήθεν ανεξάρτητο κατεστημένο των μεγαλοδημοσιογράφων... της χώρας σφυρίζει αδιάφορα.

Στις 9 Μαρτίου οργανώνεται το πρώτο παγκρήτιο συλλαλητήριο στο λιμάνι της Σούδας με συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων και υπό καταρρακτώδη βροχή .
Παράλληλα οι διαμαρτυρίες κάθε μορφής συνεχίζονται. Εκστρατείες ενημέρωσης σε σχολεία, αφίσες και κείμενα επιστημονικού και κοινωνικού περιεχομένου μοιράζονται στους δρόμους, μαθητές του νησιού σηκώνουν πανό εκφράζοντας την αγωνία και την αντίθεσή τους, σχετικά βίντεο δημιουργούνται από καλλιτέχνες. Ωστόσο το συντονιστικό των Χανίων απαρτίζεται πλέον από εκπροσώπους εβδομήντα συλλογικοτήτων και σωματείων. Όμως ο κόσμος της Κρήτης παρακολουθεί την ερήμην καταδίκη του την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση αρκείται στον απλό καθησυχασμό των πολιτών με λακωνισμούς και υπεκφυγές.

Στις 23 Μαρτίου, μια δεύτερη μεγαλειώδης παγκρήτια συγκέντρωση στο κέντρο του νησιού, στο Αρκάδι Ρεθύμνου, καταφέρνει να μαζέψει σχεδόν δέκα χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας που φωνάζουν ένα βροντερό «όχι στα χημικά του πολέμου στη Μεσόγειο». Η είδηση δεν περνά ούτε καν στα "ψιλά" των περισσοτέρων αθηναϊκών δελτίων ειδήσεων, που υποβαθμίζουν για μια ακόμη φορά τις πρωτοφανείς για τα δεδομένα της Κρήτης διαδηλώσεις σε Σούδα και Αρκάδι. Ούτε λόγος φυσικά για αντικειμενική προσέγγιση της κοινωνικής πραγματικότητας. Η αλήθεια και η ενημέρωση θυσιάζονται στο βωμό της ανεντιμότητας, της αναξιοπρέπειας και των σκοτεινών παιχνιδιών της διαπλοκής.

Στις 11 Απριλίου το επίπεδο των αντιδράσεων επισημοποιείται και θεσμικοί φορείς του νησιού, όπως αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, πρόεδροι εργατικών κέντρων, εκπρόσωποι ιατρικών, δικηγορικών και εμπορικών συλλόγων, ενώσεις γονέων φτάνουν στο κοινοβούλιο και με επερώτηση 51 βουλευτών ζητούν υπεύθυνες απαντήσεις. Ο απόλυτος εμπαιγμός όμως είναι το μόνο που αποκομίζουν και έτσι φεύγουν πεισμωμένοι για την Κρήτη.
Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης κρίνουν πως ούτε αυτή τη φορά υπάρχει λόγος να αναφερθούν στο γεγονός συνεχίζοντας να παίζουν το αισχρό παιχνίδι τους.
Καταγγέλλουμε την αδιαφορία, την προκλητικότητα, τη διαπλοκή και το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες μας και θέτει σε κίνδυνο τις ίδιες τις ζωές μας.

Ο αγώνας συνεχίζεται...»

Ανοιχτό Συντονιστικό Χανίων κατά των χημικών του πολέμου

Πηγή: http://www.thalassamedia.gr


Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Εγκρίθηκε το κείμενο του Κανονισμού για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας

5 48

alt
Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το τελικό κείμενο του Κανονισμού για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (Ε.Τ.Θ.Α), σε συνέχεια της επιτυχούς κατάληξης του Τριλόγου μεταξύ του Συμβουλίου που προεδρεύει η χώρα μας, δια του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, του Ευρωκοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που διεξήχθη στις 28 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες.

Μετά από την υιοθέτηση του τελικού κειμένου του Κανονισμού του  Ε.Τ.Θ.Α. από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απομένει η υιοθέτησή του από το Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί, στις 8 Μαΐου στις Βρυξέλλες,  ώστε αμέσως μετά να ακολουθήσει η δημοσίευσή του στην επίσημη εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. 

Επισημαίνεται ότι το Ε.Τ.Θ.Α. θα αποτελέσει το χρηματοδοτικό μέσο ενίσχυσης του τομέα της Αλιείας και των Υδατοκαλλιεργειών, το οποίο θα στηρίξει τις δράσεις του τομέα για τα Κράτη-Μέλη με κονδύλια ύψους 6,4 δις ευρώ, για την προγραμματική περίοδο 2014-2020. (νέα ΚΑλΠ)

Με την υιοθέτηση του Κανονισμού, επιτυγχάνεται άλλος ένας στόχος που είχε θέσει η Ελληνική Προεδρία πριν τη λήξη της θητείας του παρόντος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάτι που προκάλεσε την ικανοποίηση της Προεδρίας μας, αλλά και το σύνολο της ευρωπαϊκής Αλιείας και των Υδατοκαλλιεργειών.

Με αφορμή την υιοθέτηση του Κανονισμού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε. και Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε:

  «Ολοκληρώνεται ένα πολύ σημαντικό Κανονιστικό πλαίσιο για τον τομέα της Αλιείας και των Υδατοκαλλιεργειών και ευρύτερα ενός Κανονισμού που προάγει τη Γαλάζια Ανάπτυξη της Ευρώπης. Μετά και την έγκριση του Κανονισμού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απομένει μόνο η υιοθέτησή του από το Συμβούλιο, ώστε να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε αυτό το πολύ σημαντικό χρηματοδοτικό μέσο, για την ενίσχυση του κλάδου. Αυτό σηματοδοτεί πλέον την ένταση των προσπαθειών μας και στη χώρα μας για την ολοκλήρωση του διαλόγου και τη σύνταξη του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών, ώστε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις δυνατότητες που ανοίγονται μέσω του Ε.Τ.Θ.Α. για την Αλιεία, τις Υδατοκαλλιέργειες και τη Γαλάζια Ανάπτυξη της χώρας μας. Η πρωτοβουλία της χώρας μας να θέσει μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων προτεραιοτήτων της Ελληνικής Προεδρίας, τη Γαλάζια Ανάπτυξη της Ευρώπης και να υλοποιήσει μια σειρά επισταμένων ενεργειών και δράσεων για το σκοπό αυτό, αποδίδει καρπούς».

Πηγή: http://www.paseges.gr


Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Shimano Waxwing Jigs

5 48


Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Τα θαλασσινά κρύβουν το μυστικό της μακροζωίας; Χαρίσει χρόνια ζωής.

5 48

 alt

Στο κέλυφος των θαλασσινών φαίνεται ότι βρίσκεται το κλειδί για τη μακροζωία, καθώς σύμφωνα με νέα μελέτη μια ουσία που παράγεται από αυτό φαίνεται ότι αυξάνει το προσδόκιμο ζωής.

Η ουσία λέγεται γλυκοζαμίνη και όπως διαπίστωσαν επιστήμονες στην Ελβετία κατά τη διάρκεια της μελέτης τους σε ποντίκια, η χορήγησή της συμπληρωματικά με την κανονική διατροφή μπορεί να χαρίσει χρόνια ζωής.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας στη Ζυρίχη, οι οποίοι αναφέρουν στην έκθεσή τους ότι η γλυκοζαμίνη φαίνεται ότι «ξεγελά» κατά κάποιον τρόπο τον οργανισμό δημιουργώντας αμινοξέα, τα οποία εκείνος αντιλαμβάνεται σαν πρωτεΐνες.

 Έτσι, ο οργανισμός νομίζει ότι από τη διατροφή λαμβάνει κυρίως πρωτεΐνες και όχι υδατάνθρακες, με αποτέλεσμα να μειώνεται το σωματικό βάρος και να αποφεύγεται ο κίνδυνος σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως είναι ο διαβήτης και η υπέρταση.

Η γλυκοζαμίνη δημιουργείται κυρίως από το κέλυφος των θαλασσινών, όπως είναι οι γαρίδες, τα καβούρια και ο αστακός, ενώ ο οργανισμός αρχίζει να την παράγει μετά την ηλικία των 45 ετών.

Μάλιστα, ήδη χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας, επειδή συμβάλλει στην παραγωγή αρθρικού υγρού και ενεργοποιεί τη διαδικασία της αυτοΐασης στους χόνδρους.

Παλαιότερη μελέτη με θέμα τη γλυκοζαμίνη και τη σχέση της με τη μακροζωία, έδειξε ότι η ουσία μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία σχεδόν κατά 20%, τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο κατά 13% και από σοβαρές παθήσεις του αναπνευστικού κατά 41%.

Η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε το 2012 από ερευνητές του αμερικανικού Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο Fred Hutchinson, με τη συμμετοχή 77.000 ατόμων, ενώ τα αποτελέσματά της είχαν δημοσιευθεί στην Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Επιδημιολογίας.


πηγη: http://www.naftemporiki.gr

Profile

fishingmania Alex Vasarmidakis
Κρήτη

Την θάλασσα δέν πρέπει να την φοβάσαι, πρέπει να την σέβεσαι.

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2015
ΚΔΤΤΠΠΣ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Τελευταίες εγγραφές

ΧΤΑΠΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ (0 comments)

ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ ΧΤΑΠΟΔΙΑ (0 comments)

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ:) (0 comments)

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ (0 comments)

Φάρσα στο ψάρεμα. (0 comments)

Πεσκανδρίτσα εναντίον απρόσεκτου ψαρά! (0 comments)

Τι πρέπει να κάνετε εάν πατήσετε δράκαινα ή αχινό στη θάλασσα; (0 comments)
Δυο από τους πιθανούς καλοκαιρινούς κινδύνους να...

Ποιος είναι ο διατροφικός θησαυρός της θάλασσας που εμείς αγνοούμε; (0 comments)
Ένας διατροφικός θησαυρός, όχι τόσο γνωστός για τη...

Δημοφιλείς εγγραφέςΑπιστία: Μην το πεις... σσσσσ...... (18)
Έπαθε αμνησία μετά από άγριο sex με... Να... (13)
Πέντε στυλ ξυρίσματος και η ερμηνεία τους (11)
5 Λόγοι για να μην στείλεις τον Υπολογιστή σου... (11)
WWF:Σε εξαφάνιση καταδικάζει η διεθνής κοινότητα... (11)

Σελίδες

Tags

Αρχείο

ΨΑΡΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ

Χάραξη πορείας σε χάρτη

VIDEO ΨΑΡΕΜΑ

Tags

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by pathfinder blogs
Blog Catalog Submit

vasarmidakis on TheBoaters Fishing Blogs - BlogCatalog Blog Directory
Ελληνικές ιστοσελίδες

Search Engine Submission - AddMe