Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Διατροφή στο υποβρύχιο κυνήγι, πριν αλλά και μετά από το ψάρεμα

5 48

kynigi_psariΣημαντικό ρόλο στο υποβρύχιο κυνήγι όπως και σε όλα τα αθλήματα με τόσο αυξημένες ενεργειακές δαπάνες παίζει και θα παίζει πάντα η σωστή διατροφή πριν αλλά και μετά από το ψάρεμα. Κάτι το οποίο είναι πραγματικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί, επειδή το υποβρύχιο ψάρεμα λόγω της φύσης του (διακοπή παροχής οξυγόνου για μεγάλα χρονικά διαστήματα κάτι που δεν γίνεται σε άλλο άθλημα), περιλαμβάνει ταυτόχρονα αερόβιες αλλά και αναερόβιες διαδικασίες παραγωγής ενέργειας.

 1. Οι τροφές λοιπόν πρέπει πρωτίστως να είναι άπλες και εύπεπτες και να είναι ισορροπημένες. Μερικές τέτοιες τροφές είναι τα μακαρόνια, λευκό ρύζι πατάτα(βραστή) χωρίς σάλτσες η οτιδήποτε χημικό συστατικό όλα αυτά στο μαγείρεμα τους.
 2. Να μεσολαβεί χρόνος περίπου 4 ωρών από το τέλος ενός γεύματος έως το ψάρεμα .Πολυτέλεια για μικρά γεύματα μεγάλης διατροφικής αξίας δεν υπάρχει στο υποβρύχιο κυνήγι.
 3. Σε περιπτώσεις πολύωρων ψαρεμάτων να είμαστε ενυδατωμένοι επαρκώς, για αύξηση της απόδοσης, αλλά να μην έχουμε πιει τόσο νερό τις τελευταίες 2 ώρες γιατί είναι επικίνδυνο για την υγεία μας .
 4. Αυτό δεν ισχύει για μετά το ψάρεμα γιατί η απώλεια υγρών και η δαπάνη τόσο μεγάλης ενεργείας απαιτεί μεγάλες ποσότητες νερού και υγρών γενικά ...;οπότε καλό θα ήταν μαζί με το νερό να πίναμε κ ένα χυμό.
 5. kynigi_psari_2Η πρόσληψη ζάχαρης -μεμονωμένης η σε συνδυασμό-πριν η μετά το ψάρεμα είναι βασική πηγή ενεργείας για τον οργανισμό, σε λογικά πάντα πλαίσια λοιπόν ένα γλυκό είναι αναγκαίο.
 6. Τα φρούτα είναι πηγή υδατανθράκων και ιδίως μετά το ψάρεμα τα οφέλη τους στην αναπλήρωση πολλά ...;μισή μπανάνα πριν κ μετά είναι ένας ιδανικός συνδυασμός.
 7. 30 γραμμάρια υδατανθράκων μετά κάθε ψάρεμα θα πρέπει να λαμβάνονται περίπου για αποκατάσταση της δυναμικής των μυών (ενδεικτικά ένα μπολ των 30 γραμμαρίων μαζί με 125 ml γάλα από δημητριακά περιέχει πάνω από 28 γρ υδατανθράκων και 2.5 γραμμάρια λίπη,(προσοχή στις υπερβολές Κώστα)
 8. Ώρες πριν από την βουτιά απαγορεύεται το αλκοόλ διότι ο οργανισμός αφυδατώνεται σε τρομερό βαθμό, αυτό σημαίνει μείωση απόδοσης, κράμπες, απώλεια προσανατολισμού κ.α.


http://www.psarontoufeko.com/psarontoufeko/proponisi/diatrofi-ypovryxio-kynigi


Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Ο γύρος του κόσμου με βάρκα απο μία 16χρονη!!!

5 48

alt


Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η 16χρονη Τζέσικα Γουάτσον από την Αυστραλία θα ολοκληρώσει τον άθλο της.

Επί 200 ημέρες ταξιδεύει ολομόναχη σε όλους τους ωκεανούς με ένα πολύ μικρο σκάφος και αναμένεται να τερματίσει το ταξίδι της στο Σίδνεϋ.

Παρόλα αυτά αντί για επαίνους δέχεται επικρίσεις και αυτό γιατί τελικά δεν θα σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ως η νεότερη κοπέλα που κατάφερε να κάνει το γύρο του κόσμου μόνη της, γιατί τα ναυτικά μίλια που έχει διανύσει είναι κατά 2000 λιγότερα από αυτά που απαιτούνται για την αναγνώριση του παγκοσμίου ρεκόρ.

Η Τζέσικα θα έπρεπε να έχει ταξιδέψει από 21.600 ναυτικά μίλια, αλλά όταν ολοκληρώσει τη διαδρομή της θα έχει ταξιδέψει συνολικά 18.265 ναυτικά μίλια. Ο κύριος λόγος που της στέρησε την παγκόσμια πρωτιά είναι ότι δεν ανέβηκε αρκετά στον βόρειο Ατλαντικό.

Ο ατζέντης της Τζέσικα πάντως, διέψευσε τα πάντα περί παγκοσμίου ρεκόρ και ξεκαθάρισε ότι η νεαρή κοπέλα δεν είχε ποτέ ως στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ. Το μόνο που ήθελε ήταν να είναι η πρώτη 16χρονη που θα έκανε τον γύρο του κόσμου χωρίς να έχει καμία βοήθεια. ¶λλωστε στο αρμόδιο συμβούλιο που επικυρώνει τα παγκόσμια ρεκόρ ιστιοπλοΐας δεν δέχεται υποψηφιότητες κάτω των 18 ετών.

Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί η Τζέσικα βρίσκεται στην τελική ευθεία και ελπίζει να φτάσει στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας πριν από τις 18 Μαΐου, ώστε να μπορέσει να γιορτάσει τα γενέθλιά της με την οικογένειά της. Τους τελευταίους 7 μήνες ο θηλυκός Σεβάχ ο θαλασσινός πολέμησε με κύματα και θύελλες. Ακόμα και αν δεν καταφέρει να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια, έχει ήδη καταφέρει να γίνει ηρωίδα.


http://news247.gr/kosmos/zoi/o_guros_toy_kosmoy_me_mia_varka.147726.html


Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Το ψάρεμα με καλάμι

5 48

alt


Από τις βραχώδης ακτές ψαρεύονται με καλαμίδι κέφαλοι, σκορπιοί, σπάροι, σκαθάρια, πέρκες και τσιπούρες. Από τις ακρογιαλιές αλιεύονται με γερά καλαμίδια εφοδιασμένα με κουβαρίστρα όπου τυλίγεται το νήμα, λαβράκια, πέρκες, σαργοί, συναγρίδες κ.ά. Οι αρματωσιές των καλαμιών, φέρουν βαρίδια από μολύβι (μολυβήθρες) και γερά αγκίστρια όπου προσαρμόζεται το δόλωμα, ανάλογα με την προτίμηση των διαφόρων ψαριών. Αρχικά το καλάμι κατασκευαζόταν από κλαδιά δέντρων, ή από κοινές φυτικές καλαμιές και αργότερα από γερά λεπτά μπαμπού. Σήμερα, τα σύγχρονα καλάμια είναι κατασκευασμένα από πολύ ελαφριά και εξαιρετικά ανθεκτικά υλικά (όπως ανθρακονήματα ) τα οποία μπορούν να αντέξουν το βάρος μεγάλων ψαριών. Το ψάρεμα με καλάμι συνηθίζεται  στα λιμάνια και στους κυματοθραύστες άλλα και μέσα από βάρκες. Ένα ιδιαίτερα δημοφιλές είδος ψαρέματος με καλάμι γίνεται σε ανοιχτές αμμουδιές τις ημέρες με κύματα και θαλασσοταραχή. Ονομάζεται surf casting και είναι αρκετά διαδεδομένο. Με αυτό τον τρόπο ψαρεύονται μεγάλες τσιπούρες και μουρμούρες.


http://www.kynigos.com/%CE%A8%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1/%CE%9D%CE%AD%CE%B1%CE%A8%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1/tabid/276/ctl/Details/mid/943/ItemID/48/Default.aspx


Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Πατέντες για cabura jigging

5 48

Οι μπάλες...του «καμπούρη»

Tα τεχνητά δολώματα με την πάροδο του χρόνου γίνονται καλύτερα και μοιάζουν όλο και περισσότερο στα ζωντανά.

alt

Oι επονομαζόμενοι ελληνιστί «καμπούρηδες» (εκ του cabura jigging), όπου στη «συνομοταξία» αυτή ανήκουν και τα fish balls, είναι από τις τελευταίες ανακαλύψεις και θα τα αποκαλούσαμε «τεχνολογικά επιτεύγματα».

Οι μπάλες...του «καμπούρη»

Eνα από τα μεγάλα συν του συγκεκριμένου δολώματος είναι ότι δεν χρειάζεται να ανεβοκατεβάζουμε το καλάμι τόσο έντονα -όπως στην περίπτωση τού jigging - αλλά πραγματοποιούμε ελαφρές πλάγιες ισοταχείς κινήσεις, δηλαδή slow sinking.

Tο καλάμι και ο μηχανισμός είναι σαφώς ελαφρύτερα από αυτά του jigging, ενώ η συμπεριφορά του δολώματος αυτού είναι άριστη.


alt

Yλικά

 • Για να φτιάξουμε το δικό μας Fish ball, χρειαζόμαστε τα εξής υλικά: (φωτο 3, 4 & 5).
 • Eνα συρόμενο βαρίδι
 • Tρία καλαμάρια σιλικόνης χρωματιστά
 • Πετονιά 40 χιλ
 • Δυο χάντρες
 • Στόπερ
 • Eνα μεγάλο αγκίστρι

Kατασκευή
Ξεκινώντας, θα κάνουμε μια λοξή τρύπα στο βαρίδι, όπως φαίνεται στη φωτό 1, απ' όπου θα περάσει η πετονιά (φωτό 2). Kατόπιν περνάμε τα καλαμαράκια, τις χάντρες και δένουμε το αγκίστρι, όπως φαίνεται στη φωτό 6. Tραβάμε την πετονιά σιγά - σιγά και προσεκτικά, ώστε να σφίξουν τα καλαμαράκια επάνω στο βαρίδι και περνάμε 2 στόπερ από την άλλη τρύπα του βαριδιού, ώστε να συγκρατηθεί το σύνολο της κατασκευής.

Eτσι έχουμε φτιάξει ένα Fish ball με το οποίο ψαρεύουμε σέρνοντάς το στο βυθό, χωρίς μάλιστα να κινδυνεύει να κολλήσει, γιατί το αγκίστρι του βρίσκεται από επάνω...


alt

Kείμενο - Φωτογραφίες: Νίκος Λυμπερόπουλος

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=13065&subid=2&pubid=11473055Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

Ανοιξιάτικο θαλασσινό σαλόνι 2010: Δεν ήταν όλοι εκεί

5 48

Με μικρή συμμετοχή εκθετών, σε σχέση με τις υπάρχουσες εταιρείες που δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο των φουσκωτών και πολυεστερικών σκαφών, καθώς επίσης σχετικών ειδών και εξοπλισμού, ολοκληρώθηκε το φετινό ανοιξιάτικο ναυτικό σαλόνι το οποίο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας από τις 15 έως και τις 19 Απριλίου.

Το γενικότερο κλίμα που επικρατούσε κατά την έκθεση ήταν βαρύ, εξαιτίας των αρνητικών οικονομικών συγκυριών που πλήττουν τη χώρα ενώ ο χώρος που φιλοξένησε την εφετινή έκθεση, δεδομένου ότι δεν ήταν ευρύχωρος, είχε ως επακόλουθο να δημιουργείται συνωστισμός, τόσο ως προς την τοποθέτηση των περιπτέρων και των εκθεμάτων όσο και ως προς την διέλευση του κοινού.

Αν και το φετινό ανοιξιάτικο ναυτικό σαλόνι προβλημάτισε, τόσο από άποψη συμμετοχών όσο και από οργανωτικά ζητήματα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της διοργανώτριας εταιρείας, υπήρχε μία αύξηση της επισκεψιμότητας κατά 12% σε σχέση με την περσινή έκθεση ενώ προέκυψε ένα επιπλέον θετικό στοιχείο αφού ορισμένες εταιρείες πραγματοποίησαν σημαντικές προσφορές στα προϊόντα τους.

Το Ανοιξιάτικο Θαλασσινό Σαλόνι διοργανώθηκε από την εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων EXPO ONE με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πλαστικών Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων & Υπηρεσιών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ).


http://www.in.gr/Reviews/imagegallery.asp?lngReviewID=12770&lngChapterID=25515&lngItemID=103977

Profile

fishingmania Alex Vasarmidakis
Κρήτη

Την θάλασσα δέν πρέπει να την φοβάσαι, πρέπει να την σέβεσαι.

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2015
ΚΔΤΤΠΠΣ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Τελευταίες εγγραφές

Φάρσα στο ψάρεμα. (0 comments)

Πεσκανδρίτσα εναντίον απρόσεκτου ψαρά! (0 comments)

Τι πρέπει να κάνετε εάν πατήσετε δράκαινα ή αχινό στη θάλασσα; (0 comments)
Δυο από τους πιθανούς καλοκαιρινούς κινδύνους να...

Ποιος είναι ο διατροφικός θησαυρός της θάλασσας που εμείς αγνοούμε; (0 comments)
Ένας διατροφικός θησαυρός, όχι τόσο γνωστός για τη...

ΑΠΙΘΑΝΟ ΒΙΝΤΕΟ - Δείτε τι ανέβηκε σε σκάφος! (0 comments)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕ ΜΗΧΑΝΟΤΡΑΤΑ (0 comments)

ψάρεμα με καθετή - Εξοπλισμός μακρύ καλάμι από τον Marco Volpi (0 comments)

Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΤΑΠΟΔΙΟΥ "Από την εγκυκλοπαίδεια ο Βυθός" (0 comments)
Το κοινό χταπόδι, Octopus vulgaris είναι το τυπικό...

Δημοφιλείς εγγραφέςΑπιστία: Μην το πεις... σσσσσ...... (18)
Έπαθε αμνησία μετά από άγριο sex με... Να... (13)
Πέντε στυλ ξυρίσματος και η ερμηνεία τους (11)
5 Λόγοι για να μην στείλεις τον Υπολογιστή σου... (11)
WWF:Σε εξαφάνιση καταδικάζει η διεθνής κοινότητα... (11)

Σελίδες

Tags

Αρχείο

ΨΑΡΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ

Χάραξη πορείας σε χάρτη

VIDEO ΨΑΡΕΜΑ

Tags

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by pathfinder blogs
Blog Catalog Submit

vasarmidakis on TheBoaters Fishing Blogs - BlogCatalog Blog Directory
Ελληνικές ιστοσελίδες

Search Engine Submission - AddMe