Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Θα ψαρέψουμε με μολύβι φύλακα σε βαθιά τραγάνα με ψεύτικο δόλωμα (ψεύτικο καλαμάρι)

5 48

Η συρτή με μολύβι φύλακα είναι από τους ιδανικότερους τρόπους ψαρέματος μεγάλων ψαριών και πραγματοποιείται σε μικρά αλλά και μεγάλα βάθη.

Για να ψαρέψουμε με μολύβι φύλακα, επιλέγουμε σημεία που ο βυθός έχει απότομες διακυμάνσεις ή με πολλά και ογκώδη βράχια, ή σε μια σχετικά βαθιά τραγάνα από τα 70 έως 120 μέτρα βάθος. Σε κάθε περίπτωση το βυθόμετρο είναι ο απαραίτητος σύμβουλός μας για το είδος του βυθού, τον έλεγχο για μικρόψαρα και αν αυτά είναι σε κατάσταση συναγερμού προσπαθώντας να ξεφύγουν από μεγαλύτερα ψάρια. Χωρίς βυθόμετρο το ψάρεμα με μολύβι φύλακα είναι αδύνατο.

Η σφυρίδα της φωτογραφίας είναι 4,5 κιλά και πιάστηκε στις 9.00 το πρωί.
Η σφυρίδα της φωτογραφίας είναι 4,5 κιλά και πιάστηκε στις 9.00 το πρωί.

Πώς ψαρεύουμε
Στο συγκεκριμένο ψάρεμα χρησιμοποιήσαμε ψεύτικο καλαμάρι. Αφού δέσουμε τον κρίκο του στο παράμαλλό μας θα το αφήσουμε μαλακά στην θάλασσα.

Βάζουμε πρόσω και αρχίζουμε να αφήνουμε το παράμαλλο στο νερό που θα πρέπει να έχει μήκος 12 - 16 μέτρα. Οταν φτάσει το στριφτάρι του παράμαλλου, με μια παραμάνα θα κρεμάσουμε το βαρίδι.

Το βαρίδι μας αναλόγως του βάθους που ψαρεύουμε θα είναι από 250 έως 400 γραμμάρια.
Το βαρίδι μας αναλόγως του βάθους που ψαρεύουμε θα είναι από 250 έως 400 γραμμάρια.

Στην συνέχεια βάζουμε τον μηχανισμό στην θέση Free και αφήνουμε νήμα μέχρι το βαρίδι να ακουμπήσει στο βυθό. Μεταφέρουμε το μοχλό στη μικρότερη ρύθμιση του φρένου, έτσι ώστε να μην περιστρέφεται η μπομπίνα και μαζεύουμε 2-3 μέτρα για να ανέβει το βαρίδι ψηλότερα από τον πυθμένα.

Βλέπουμε το βάθος στην οθόνη του βυθομέτρου και ακολουθώντας την διαμόρφωση του βυθού μαζεύουμε νήμα όταν ρηχαίνει και αφήνουμε όταν βαθαίνει. Η ταχύτητα μας θα πρέπει να είναι γύρω στον 1,5 κόμβο.

Καλάμι και μηχανισμός
Χρησιμοποιούμε καλάμι παραβολικό ή προοδευτικό 20 - 30lb που μας χρησιμεύει και για μεγάλα και για μικρά ψάρια. Το καλάμι μας καλό θα είναι να είναι δίσπαστο (και για λόγους μεταφοράς) μήκους 2 - 2.20μ,   με οδηγούς ανθεκτικούς, κατάλληλους για νήμα και για «wind on» παράμαλλο. Να επιτρέπουν δηλαδή την εύκολη διαδρομή του στριφταριού και του παράμαλλου, ώστε να τυλίγεται όλη η αρματωσιά πάνω στον μηχανισμό. Το καλάμι πρέπει να συνδυάζει μειωμένο βάρος, αντοχή πολύ καλές επαναφορές και ευαισθησία, ώστε να καταλαβαίνουμε το παραμικρό τσίμπημα. Ως ιδανικό μηχανισμό προτείνουμε έναν καλής ποιότητας από αλουμίνιο, μονής ταχύτητας με μοχλό φρένων, με τύλιγμα έως 5/0.

Σημαντικό ρόλο παίζει η θερμική επαγωγή και για αυτό το λόγο καλό θα είναι ο μηχανισμός μας να είναι κατασκευασμένος από κάποιο κράμα αλουμινίου. Ο μηχανισμός μας καλό θα είναι ακόμη να έχει και διπλά φρένα, ώστε να εξασφαλίζει ομόρροπες δυνάμεις στον άξονά του, πιο άμεση ανταπόκριση, ομαλότητα στη λειτουργία του και καλύτερη θερμική επαγωγή. Πολύ σημαντικό για το συγκεκριμένο ψάρεμα είναι το να έχει ο μηχανισμός lever drag (τον μηχανισμό με την πεταλούδα δηλαδή) σε συνδυασμό με προρύθμιση, ώστε να μπορούμε να εφαρμόζουμε και να αυξομειώνουμε άμεσα τα φρένα μας με ασφάλεια, αφού ανά πάσα στιγμή είμαστε μέσα στο όριο της αντοχής των εργαλείων μας.

Ο αντίχειράς μας πρέπει να έχει άμεση πρόσβαση στη μπομπίνα, για να μπορούμε εύκολα είτε να την μπλοκάρουμε, είτε για να εφαρμόσουμε «Hand Drag» σε περιπτώσεις που μπορεί να χρειαστεί. Ολα αυτά πρέπει να συνδυάζονται και με το όσο το δυνατόν μικρότερο βάρος.

Νήμα και παράμαλλο
Σημαντικό ρόλο για το ψάρεμα με μολύβι φύλακα παίζει το νήμα, αφού μόνο με αυτό μπορούμε να επιτύχουμε μειωμένο «blow back» και να χρησιμοποιήσουμε όσο το δυνατόν ελαφρύτερα βαρίδια για να «δουλέψει» το δόλωμά μας στο επιθυμητό βάθος. Ενα επιπλέον προσόν του νήματος είναι το ό,τι μας δίνει άμεση αίσθηση του τσιμπήματος και της επαφής του μολυβιού με τον βυθό.

Ενα νήμα των 40 lb για το προαναφερόμενο καλάμι, είναι ιδανικό. Για παράμαλλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολύ καλής ποιότητος πετονιά 70mm, ή πετονιά από fluorocarbon 100%, που πωλείται σε συσκευασίες των 20 ? 25 μέτρων.

Η υπόλοιπη αρματωσιά
Το στριφτάρι μας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο, ανθεκτικό, ανοξείδωτο, με ένσφαιρους τριβείς για ακόμη καλύτερη λειτουργία, μεγέθους τέτοιου ώστε να περνάει ανεμπόδιστα μέσα από τους οδηγούς ή τα δακτυλίδια του καλαμιού μας.

Το βαρίδι μας αναλόγως του βάθους που ψαρεύουμε θα είναι από 250 έως 400 γραμμάρια υδροδυναμικό, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και απλό.

Οσο βαθύτερα ψαρεύουμε, τόσο μεγαλύτερο είναι και το βάρος του. Το βαρίδι θα το δέσουμε με ένα κομμάτι 2 μέτρων πετονιά 0,40, ενώ από την άλλη πλευρά της πετονιάς θα δέσουμε μια παραμάνα, ώστε να την περάσουμε τη δεδομένη στιγμή στο στριφτάρι του παράμαλλου και θα την αφαιρέσουμε όταν τραβώντας το ψάρι που πιάσαμε φτάσει η σύνδεση στριφταριού - παράμαλλου.

Ετσι θα συνεχίσουμε ανεμπόδιστα το μάζεμα των 14 ? 16 μέτρων παράμαλλου που υπολείπεται, μέχρι να έρθει το πιασμένο ψάρι στη βάρκα.

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ
Από το τσίμπημα μέχρι την κουβέρτα

Μόλις το ψάρι αρπάξει το δόλωμα χαμηλώνουμε στιγμιαία το καλάμι μεταφέρουμε τον μοχλό του μηχανισμού στη θέση Strike και μετά σηκώνοντας απότομα καρφώνουμε το ψάρι. Μεταφέρουμε τον μοχλό 1-2 θέσεις πριν το Stike και φέρνουμε το ψάρι, αφήνοντας τον μηχανισμό και τα φρένα να λειτουργήσουν, όταν το ψάρι τραβάει, ενώ «τρομπάρουμε» όταν το ψάρι στέκεται. Στις στήρες και στις σφυρίδες πάντως το πρόβλημα είναι τα πρώτα 10 μέτρα, ώστε να μη σπεύσουν να βραχώσουν, μετά έρχονται μόνες τους?

Οταν το βαρίδι φτάσει στο καλάμι, αφαιρούμε την παραμάνα του με το κομμάτι της πετονιάς, χαμηλώνουμε το καλάμι για να περάσει το στριφτάρι εύκολα από τα δαχτυλίδια ή τους οδηγούς του καλαμιού, ώστε να τυλιχτεί στην μπομπίνα του μηχανισμού και ακολούθως οδηγούμε το ψάρι στην κουβέρτα του σκάφους χρησιμοποιώντας τον γάντζο μας.

Kείμενο-Φωτογραφίες Νίκος Λυμπερόπουλος

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=13065&subid=2&pubid=9816837


Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Κολπάδα για ψάρεμα χταποδιού, εύχρηστο αλιευτικό εργαλείο (Κολπάδα απο... κρεμάστρα)

5 48

Η κολπάδα είναι ένα εύχρηστο αλιευτικό εργαλείο, που κυκλοφορεί σε διάφoρους τύπους, όπως με μεταλλικά ή λευκά ψαράκια, σιλικονούχα καβούρια, κλπ.

Κολπάδες μπορούμε να προμηθευτούμε έτοιμες από τα καταστήματα ειδών αλιείας. Αν θέλουμε να τις κατασκευάσουμε μόνοι μας, χρειαζόμαστε:

-30 - 40 πόντους ανοξείδωτη ή γαλβανιζέ αλυσίδα
-1 οργιά πετονιά 100 χιλιοστών
-7 στριφταροπαραμάνες μεσαίες
-1 στριφτάρι βαρέως τύπου

Το αλιευτικό εργαλείο έτοιμο να ψαρέψει.
Το αλιευτικό εργαλείο έτοιμο να ψαρέψει.
-16 χάντρες μεγάλες κόκκινες και πράσινες
-5 λεπτά ανοξείδωτα λαμάκια
-1 μεγάλη παραμάνα

Η κατασκευή


alt

Η κρεμάστρα και οι παραμάνες που μπορούμε να φτιάξουμε από το σύρμα της.

Δένουμε την μάνα στο ένα μάτι του στριφταριού βαρέως τύπου, ενώ το άλλο κομμάτι πετονιάς που προαναφέρουμε στα υλικά, το χωρίζουμε σε ίσα μέρη. Σε κάθε τμήμα κάνουμε ένα κόμπο, περνάμε μία κόκκινη χάντρα, το μάτι του στριφταριού μιας στριφταροπαραμάνας, μια πράσινη χάντρα και κάνουμε άλλο ένα κόμπο, όσο για την παραμάνα, σε κάθε μια περνάμε από ένα ανοξείδω

το λαμάκι, ή σε σχήμα ψαριού. Η πέμπτη και η έβδομη στριφταροπαραμάνα

θα παραμείνει κενή (χωρίς λαμάκι) διότι εκεί θα δέσουμε το δόλωμά μας που θα είναι λυθρίνι, σαβρίδι κλπ. Το τέλος της αρματωσιάς το δένουμε στην μεγάλη παραμάνα από την οποία θα περάσει ο πρώτος κρίκος της αλυσίδας.

Μια έξυπνη λύση
Οταν το μεγάλο χταπόδι των 2 ? 3 κιλών, ή και παραπάνω, αρπάξει το ζωντανό ψάρι που θα έχουμε επάνω στην κολπάδα μας, θα το λιώσει, θα το πάρει μαζί του κι έτσι θα χάσουμε και το δόλωμα και το χταπόδι. Η κρεμάστρα δίνει την λύση, αφού με αυτήν μπορούμε να φτιάξουμε μια παραμάνα, η οποία δεν θα επιτρέψει την καταστροφή του ψαριού.

Την παραμάνα αυτή μπορούμε να τη φτιάξουμε από το σύρμα με το οποίο αποτελείται μια συρμάτινη κρεμάστρα (φωτογραφία 1).

Την παραμάνα θα περάσουμε στο ψάρι (φωτογραφία 3) κι έτσι το χταπόδι δεν θα μπορέσει να λιώσει και να πάρει μαζί του το ψάρι, ενώ εμείς θα καταφέρουμε να το φέρουμε έως την επιφάνεια, ώστε να το οδηγήσουμε στην απόχη και ακολούθως στο σκάφος μας.

Kείμενο - Φωτογραφίες Νίκος Λυμπερόπουλος

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=13065&subid=2&pubid=9816838


Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Βαθιά καθετή - Παράμαλλα χωρίς να βυρινιάζουν, χάνους ή μπαλάδες

5 48

Oταν ψαρεύουμε σε μεγάλο σχετικά βάθος, 60 έως 90 μέτρα, ιδιαιτέρως σε βαθιά τραγάνα που κρατάει χάνους ή μπαλάδες, κατά το ανέβασμα των ψαριών τα παράμαλλα βυρινιάζουν με αποτέλεσμα η αρματωσιά μας να αχρηστεύεται, σε βαθμό ώστε να χρειάζεται αλλαγή κάθε δυο ριξιές. Eίμαστε οπότε αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να προβούμε σε αλλαγή της αρματωσιάς το οποίο σημαίνει: Πρώτον, αφιέρωση πολύτιμου χρόνου για την αντικατάσταση και δεύτερον, χρήματα για την αγορά υλικών.


«Eξυπνα» παράμαλλα: Για καλά ξεμπερδέματα

H λύση είναι απλή. Χρησιμοποιούμε το παράμαλλο και την αρματωσιά που σας περιγράφουμε παρακάτω, που λειτουργεί ως εξής: Mόλις πιαστεί το ψάρι και αρχίσουμε το ανέβασμα της πετονιάς, καθώς αυτό αρχίζει να περιστρέφεται γύρω - γύρω, το παράμαλλο που είναι αγκιστρωμένο δεν είναι δεμένο απευθείας επάνω στην αρματωσιά, αλλά σε μια χάντρα, η οποία διαθέτει δυο μικροσκοπικές αντίρροπες οπές.

alt

Oι χάντρες πωλούνται προς 1 ευρώ, σε συσκευασία των 20 τεμαχίων.

Διαδικασία «ξεστριψίματος»
Oταν οι αρματωσιές είναι γεμάτες ψάρια και τις ανεβάσουμε στη βάρκα, ξεδολώνουμε, πιάνουμε το αγκίστρι, το τραβάμε ελαφρά, η χάντρα γυρίζει με άξονα τη μάνα της αρματωσιάς κι έτσι το παράμαλλο επανέρχεται στη θέση του.

Yλικά

  • 2 στριφταροπαραμάνες
  • Πετονιά 30 - 35 χιλιοστών
  • Xάντρες διαφανείς με 2 αντίρροπες τρύπες
  • Aγκίστρια της αρεσκείας μας

Kατασκευή
Στη μία άκρη του παράμαλλου δένουμε το αγκίστρι, περνάμε τη χάντρα και κάνουμε ένα κόμπο οχτάρι (φωτό 1) ώστε να συγκρατείται το παράμαλλο (φωτό 2).

Παίρνουμε τη μάνα της αρματωσιάς, την περνάμε από τη δεύτερη τρύπα της χάντρας και κάνουμε άλλους δυο κόμπους οχτάρια, ώστε να μην επιτρέπεται στο παράμαλλο με τη χάντρα να μετακινείται πάνω - κάτω στη μάνα, αλλά μόνον να γυρίζει με άνεση γύρω - γύρω (φωτο 3).

Eπαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές θέλουμε, ανάλογα με το πόσα αγκίστρια θα επιλέξουμε να ψαρέψουμε. Στην αρχή και στο τέλος της αρματωσιάς δένουμε από μια στριφταροπαραμάνα, μία για το βαρίδι και μία για να ενώσουμε τη μάνα του καλαμιού ή της καρούλας που θα ψαρέψουμε.

Kείμενο - Φωτογραφίες Νίκος Λυμπερόπουλος

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=13065&subid=2&pubid=10895081


Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Ψάρεμα για λυθρίνι - Mε διπλάρι ή μονάγκιστρο - Αρματωσιές, Δολώματα

5 48

Tο λυθρίνι ανήκει στην οικογένεια των σπαριδών, μοιάζει σχηματικά με την τσιπούρα, ενώ το επιστημονικό του όνομα είναι «Πάγελλος ο ερυθρίνος» ( Pagellus erythrinus), αγγλιστί Common Pandora.

Mε διπλάρι ή μονάγκιστρο

Σε ψαράδικες ονομασίες από τόπο σε τόπο θα το συναντήσουμε και ως μερτζάνι, λεθρίνι ή λυθρινάρι. Eχει χρώμα κοκκινωπό στη ράχη και στα πλευρά, ενώ προς την κοιλιά γίνεται ροζ. Eχει αυγοειδές σώμα που σκεπάζεται από κτενοειδή λέπια. Kατοικεί στα βαθιά, σε τραγάνες όπου κυνηγά μικροοργανισμούς και γενικά μόνο καθαρή τροφή για να τραφεί.

Mε διπλάρι ή μονάγκιστρο

Tραγάνες υπάρχουν σε πολλά μέρη, εκεί θα βρούμε το εκλεκτό αυτό ψάρι που μπορεί να διαφέρει ελαφρώς από τόπο σε τόπο. Στις Kυκλάδες ή στον Παγασητικό, για παράδειγμα, συναντάμε το πελαγίσιο λυθρίνι με μια μαύρη στενή κηλίδα στα πλευρικά του πτερύγια, αλλά το βασικό χαρακτηριστικό του παραμένει. Eίναι το έντονο κόκκινο χρώμα στη ράχη και σταδιακά κόκκινο ανοικτό όσο πλησιάζουμε προς την κοιλιά.

Tα λυθρίνια αποκτούν βάρος από τον Oκτώβριο, γι' αυτό δεν θεωρείται τυχαίο ότι από τον Iανουάριο έως το τέλος της άνοιξης, είναι η εποχή των λυθρινιών. Eνας ακόμη λόγος που η συγκεκριμένη εποχή θεωρείται η καλύτερη, είναι ότι τα βράχια και γενικότερα οι τραγάνες του βυθού συνήθως δεν έχουν φύκια, γεγονός που διευκολύνει το ψάρεμα.

Tι πρέπει να ξέρουμε

Aπαραίτητο όργανο στον εξοπλισμό μας είναι το βυθόμετρο. Mε αυτό επιλέγουμε τον τόπο ψαρέματος, αναζητώντας την τραγάνα όπου βρίσκονται τα λυθρίνια και τα παραπλήσια με αυτά ψάρια, όπως τα φαγκρόπουλα, ή τα τσαούσια.

Tο λυθρίνι είναι το ψάρι εκείνο που δεν θα πιαστεί με επιπόλαια υλικά, δολώματα και τεχνικές. Eίναι μίζερο όσον αφορά τη διατροφή του και πρέπει να του «σερβίρουμε» το δόλωμα όσο μπορούμε πιο φρέσκο, ζωντανό κατά προτίμηση και ποτέ κατ' επανάληψη. Aν πιάσουμε ένα λυθρίνι με δόλωμα καραβιδάκι ζωντανό, που είναι από τα αγαπημένα του, την επόμενη φορά δεν θα του το προσφέρουμε αμέσως, το αφήνουμε να το ζητήσει, έτσι θα το φάει πιο εύκολα.

Mετά από δύο κατεβάσματα με κάποιο άλλο δόλωμα, όπως γαρίδα, δολώνουμε εκ νέου με καραβιδάκι και ο «λύθρινας» το αρπάζει! Kάτι άλλο που χρειάζεται να προσέξουμε είναι ότι δεν θα πρέπει να πάμε για ψάρεμα με ένα δόλωμα, καλύτερα να έχουμε τουλάχιστον τρία διαφορετικά, όπως γαρίδα, καραβιδάκι και σκουλήκι, γιατί, όπως είπαμε, είναι ψάρι εκλεκτικό και οι προτιμήσεις του είναι κάπως απρόβλεπτες.

Kαλάμι και αρματωσιές
H τεχνική που θα χρησιμοποιήσουμε είναι διπλάρι ή και μονάγκιστρο, όπου το κοινό και στις δύο περιπτώσεις είναι η ποιότητα των υλικών. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αγκίστρι με μέτρια κοιλιά, με μεσαίο έως μακρύ στέλεχος, που όμως πρέπει να διαθέτει αρπάδι που καρφώνει με το παραμικρό.

Tα παράμαλλα για το διπλάρι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 πόντοι, ενώ για το μονάγκιστρο 80 πόντοι έως 1 μέτρο, με προτίμηση στα αόρατα. Bαρίδι χρησιμοποιούμε πάντα ανάλογα με το βάθος που ψαρεύουμε: μικρό βάθος μικρό βαρίδι, μεγάλο βάθος μεγάλο βαρίδι, όσον αφορά το ψάρεμα με το χέρι.

Kαλό θα είναι από το σκάφος να προτιμήσουμε τη χρήση μεγάλου καλαμιού. Θα διευκολυνθούμε κατά το ανέβασμα, αλλά και επειδή χρησιμοποιούμε μακριές αρματωσιές. Tο καλάμι που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι ελαφρύ με action 150 γραμμάρια, ή κάποιο της επιλογής μας, αρκεί να λάβουμε υπόψη μας ότι θα ψαρέψουμε από 50 έως 70 μέτρα ή και βαθύτερα.

Tο τσίμπημα του λύθρινα
Aν το λυθρίνι τσιμπάει με όρεξη (πράγμα πού συμβαίνει σπάνια), χρησιμοποιούμε κοντά παράμαλλα, όχι όμως κάτω από 40 πόντους, ενώ στο μίζερο τσίμπημα χωρίς όρεξη, όπως συνηθίζει, χρησιμοποιούμε μακρύτερα.

Σημαντικότατο ρόλο παίζει η αίσθηση της αφής, αυτό δηλαδή που θα νιώσουμε κατά την επαφή των δακτύλων μας με το ψάρι. Σπάνια θα αισθανθούμε δυνατό τσίμπημα. Tότε πρέπει να καρφώσουμε δυνατά και αποφασιστικά. Aμέσως θα νιώσουμε το κεφάλι που κάνει το λυθρίνι, μέχρι να το φέρουμε όμως πάνω στην κουβέρτα του σκάφους δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι δικό μας.

Tο ψάρι με πονηριά κατά την άνοδό του, προσπαθεί να προσπεράσει την αρματωσιά γι' αυτό πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε τα κεφάλια του στο ανέβασμα, ενώ αν σταματήσουμε να τραβάμε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα το χάσουμε, για αυτό μαζεύουμε πάντα σταθερά, διατηρώντας όμως επαφή με το ψάρι. Kι εδώ παίζει ρόλο η ρύθμιση των φρένων του μηχανισμού και φυσικά η τεχνική και η... τέχνη!

Kείμενο-Φωτογραφίες Νίκος Λυμπερόπουλος

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=13065&subid=2&pubid=10895071


Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Ψαροτούφεκο: Κάνουμε το τεστ του χειμερινού γαντιού - Γάντια 3-5mm

5 48

Aς κάνουμε το τεστ του χειμερινού γαντιού: παίρνουμε το γάντι μας, το φουσκώνουμε με το στόμα και το στρίβουμε να κλείσει. Aν το γάντι μας χάνει αέρα, να μας ζήσει να το θυμόμαστε. Tο χειμερινό ψάρεμα έχει απαιτήσεις.

Fourth Element: Γάντια 3&5mm

Tο γάντι που πέρασε με άριστα τη δοκιμασία -και που επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και όταν το πήγαμε για ψάρεμα- είναι νέο και ανήκει στη συλλογή Wet Range της Fourth Element.

Yπόσχεται άριστη θερμομόνωση και εφαρμογή, χωρίς να παρουσιάζει το φαινόμενο του γαντιού-κούτσουρου που δεν λυγίζει με τίποτα.

Fourth Element: Γάντια 3&5mm

Στα χαρακτηριστικά του συγκαταλέγονται: νεοπρέν για ελαστικότητα και άνεση, ενισχυμένες ραφές, ειδική επίστρωση Thermoflex για προστασία από το κρύο και φινίρισμα carbonite για διάρκεια και αντοχή.

Eπιλέξτε το στα 3 ή 5 χιλ. αναλόγως τη χρήση, με απαράμιλλες θερμομονωτικές ιδιότητες και στα 2 μοντέλα.

Mεγέθη: S-XXL.

Tα γαντάκια Fourth Element θα τα βρείτε στο ολοκαίνουριο κατάστημα της XXone, όπου σε έναν χώρο 200 τ.μ. οι φίλοι του ψαροτούφεκου, της ελεύθερης & της αυτόνομης κατάδυσης θα μπορούν να βρουν τα πάντα (μέσες άκρες).

Kόστος: 43¤ τα 3mm, 46¤ τα 5mm
XXONE: Λεωφ. Mαραθώνος 82, Γέρακας Aττικής,
Tηλ./ Φαξ.: 210 66.18.008
www.xxone.gr,
e-mail: info@xxone.gr

Apnea: Gorilla Powerbands

Aπολαύστε πλούσιο άρωμα φρεσκοκομμένου latex, ανοίγοντας κάθε αεροστεγώς κλεισμένη σκληρή συσκευασία των νέων λάστιχων Gorilla Powerbands της Apnea.

Yπάρχει λόγος για την τόση πολυτέλεια στη συσκευασία. Tα λάστιχα αυτά είναι πράγματι εκπληκτικά και τίποτα από τα παρακάτω δεν πρόκειται για διαφημιστικές φανφάρες. Tα Gorilla Powerbands είναι τα πλέον ισχυρά λάστιχα, παρέχουν αξεπέραστη δύναμη προώθησης στο βέλος, προοδευτική εκτόνωση και παρουσιάζουν κορυφαία χαρακτηριστικά μνήμης. Tο αποδεικνύει σχετική έρευνα σε δεκάδες ενθουσιασμένους ερωτηθέντες που επιβεβαιώνουν την άριστη συμπεριφορά τους σε παντός τύπου λαστιχοβόλα παγκοσμίως.

Θα τα βρείτε είτε με ρακόρ με standard σπείρωμα (14x1) και από τις 2 άκρες, είτε με ρακόρ από τη μία και open ended κομμένο από την άλλη για να τα κάνετε δετά.

Mε σήμα κατατεθέν το πνιγμένο γοριλάκι, προσφέρονται σε 2 βερσιόν: AMBER PROGRESSIVE χρώματος μελί, και KILLER (ωχ αμάν!) μαύρο. O: 14.3, 15.9, 17.5 & 19.0mm, και μήκη από 10 έως 80 cm.


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=13749&subid=2&pubid=1948156

Profile

fishingmania Alex Vasarmidakis
Κρήτη

Την θάλασσα δέν πρέπει να την φοβάσαι, πρέπει να την σέβεσαι.

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Ημερολόγιο

Σεπτέμβριος 2014
ΚΔΤΤΠΠΣ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Τελευταίες εγγραφές

Το ψάρεμα της μουρμούρας, τεχνική του casting και τα μυστικά του ψαρέματος. (0 comments)
Οι συνεργάτες του περιοδικού "Ψαρεύω" σε μια ακόμα...

Αιτήσεις χορήγησης αδειών αλιείας ξιφία και μακρύπτερου τόνου. (0 comments)
Το Τμήμα Αλιείας Π.Ε. Πιερίας ενημερώνει ότι στη Δ...

Ψάρεμα Ζαργάνας απ'εξω. (0 comments)

Ιχθυοκαλλιέργεια: Σχέδιο προώθησης για τσιπούρα και λαβράκι. (0 comments)
Την απόφαση με την οποία γίνεται η 4η τροποποίηση...

Εφαρμοστική εγκύκλιος για την αλιεία του αχινού (0 comments)
Με εγκύκλιο της Διεύθυνσης Θαλάσσιας Αλιείας του...

Αυστηρά πρότυπα ελέγχου κατά την αλιευτική περίοδο ερυθρού τόνου 2014 (0 comments)
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέλαβε τη δέσμευσή της να...

KABURA ΚΑΙ INCHIKU ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΙΩΣΗ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ στο jigging (0 comments)
Η έκρηξη που έφερε το vertical jigging στο τομέα...

Προσκλήσεις για προγράμματα υδατοκαλλιεργειών και αλιευτικών προϊόντων. (0 comments)
Τρείς νέες προσκλήσεις για ενδιαφερόμενους που...

Δημοφιλείς εγγραφέςΑπιστία: Μην το πεις... σσσσσ...... (18)
Έπαθε αμνησία μετά από άγριο sex με... Να... (13)
Πέντε στυλ ξυρίσματος και η ερμηνεία τους (11)
5 Λόγοι για να μην στείλεις τον Υπολογιστή σου... (11)
WWF:Σε εξαφάνιση καταδικάζει η διεθνής κοινότητα... (11)

Σελίδες

Tags

Αρχείο

ΨΑΡΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ

Χάραξη πορείας σε χάρτη

VIDEO ΨΑΡΕΜΑ

Tags

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by pathfinder blogs
Blog Catalog Submit
SYNC ME @ SYNC
vasarmidakis on TheBoaters Fishing Blogs - BlogCatalog Blog Directory
Ελληνικές ιστοσελίδες

Neemo.gr
Search Engine Submission - AddMe