Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010

Μυτιλήνη: Ένας ψαρευτικός προορισμός για όλους

5 48

  mitilene_1Ένας ψαρευτικός προορισμός για όλους

Εκτός από τα περίφημα ούζα, τα αμυγδαλωτά και φυσικά τις υπέροχες παραλίες, η Μυτιλήνη μπορεί να προσφέρει αρκετά μεγάλες συγκινήσεις στους φίλους του υποβρύχιου κυνηγίου.

Έτσι η καθιερωμένη από πολλούς επίσκεψη στο νησί για τις καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να συνδυαστεί με κάποιες πολύ καλές ψαριές. Όπλα, παλάσκες, ή καλύτερα όπλα, μάσκες αναλάβετε και φύγαμε για Μυτιλήνη. Ξεναγός μας σε αυτό το ψαρευτικό αφιέρωμα είναι ο ψαροκυνηγός κ. Αχιλλέας Στεφάνου που κατάγεται από το νησί και αποκαλύπτει στο «Κ&Φ» τα μέρη που κρύβουν τους θαλασσινούς θησαυρούς του.


Για λαβράκια το χειμώνα

Ο χειμώνας είναι σίγουρα η καλύτερη εποχή για το κυνήγι του λαβρακιού, ένα ψάρι που αγαπάει ιδιαίτερα τα κρύα νερά. Η Μυτιλήνη και η Λήμνος, είναι ίσως από τα λίγα νησιά του Αιγαίου, που φιλοξενούν το υπέροχο αυτό ψάρι σε τόσους μεγάλους αριθμούς και μεγέθη. Και τα δύο νησιά βρίσκονται αρκετά βόρεια στο Αιγαίο και είναι προικισμένα με φυσικούς κόλπους. Η Λήμνος έχει τον κόλπο του Μούδρου και η Μυτιλήνη τους κόλπους της Καλλονής και της Γέρας. Το καλό με τη Μυτιλήνη είναι ότι για κάποιο περίεργο λόγο οι επαγγελματίες ψαράδες δεν εκτιμούν το λαβράκι και έτσι δεν το κυνηγούν. Η χαρά του ψαροντουφεκά.

Όπως είπε ο κ. Στεφάνου ...; «ξεκινώντας από τις παραλίες του Πλωμαρίου μέχρι και το Ταβάρι, στη νότια πλευρά του νησιού, όλες οι παραλίες είναι ψαρότοποι. ¶λλες είναι προσβάσιμες με συμβατικό αυτοκίνητο και άλλες μόνο με τετρακίνητο, ενώ υπάρχουν και πολλές παραλίες που πηγαίνεις μόνο με σκάφος. Φυσικά, υπάρχουν λαβράκια και στις βόρειες παραλίες του νησιού αλλά είναι λιγότερα σε αριθμούς και μεγαλύτερα όμως σε μέγεθος.
Τα ψάρια που διαβιούν μέσα στους κόλπους όλο το χρόνο αρχίζουν από τα τέλη Νοεμβρίου και μέχρι τις αρχές Μαρτίου να βγαίνουν για να γεννήσουν. Η καλύτερη εποχή είναι από 15 Δεκεμβρίου μέχρι 15 Ιανουαρίου. Αυτήν την περίοδο με κατάλληλους καιρούς μπορεί να κάνεις πολύ μεγάλες ψαριές. Πιο συγκεκριμένα, η καλύτερη ώρα είναι πάνω στο γύρισμα από νοτιά σε βοριά και βέβαια όχι κοντά στα φεγγάρια που κατεβάζουν τα νερά και διώχνουν τα ψάρια. Η θερμοκρασία του νερού είναι γύρω στους 15ο C και 12οC στα στόμια των κόλπων», αναφέρει ο κ. Στεφάνου.


Ροζ ...; καλοκαίρι

mitilene_2Η καλύτερη εποχή βέβαια για υποβρύχιο ψάρεμα είναι φυσικά το καλοκαίρι.
Η Μυτιλήνη μπορεί να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις σε αρχάριους αλλά και σε έμπειρους κυνηγούς. Γενικά μπορούμε να πούμε για τα ψάρια, ότι εκτός από τα άσπρα και τους παντελήδες που υπάρχουν σχεδόν παντού, στο νησί δεν υπάρχουν καθόλου σφυρίδες. Οι ροφοί και οι στήρες είναι λίγοι και σε βαθύτερα νερά,  σε αντίθεση όμως με τα συναγρίδια που υπάρχουν σε μεγάλους αριθμούς. Επίσης, σε συγκεκριμένα μέρη και εποχές υπάρχουν μεγάλα περάσματα από μαγιάτικα και τόνους.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου «ξεκινώντας από την βόρεια και ανατολική πλευρά του νησιού από το λιμάνι στο Μπαλτζίκι μέχρι και τη Σκαμνιά (το χωριό του Στρατή Μυριβήλη) είναι ένας πολύ καλός τόπος για συναγρίδια, άσπρα, και ροφούς. Τα βάθη είναι μικρά είναι μικρός ο βαθμός δυσκολίας. Σως, στα τρία νησάκια (Τοκμάκια) που έχουν πλάκες με πολλούς σαργούς. Γενικά οι περισσότεροι κάβοι π.χ., Κόρακας και Πάλιος έχουν συναγρίδια, αλλά υπάρχουν και περιοχές που κρύβουν μερικές καλές και ρηχές ξέρες. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται σε θέματα νομιμότητας μια και το λιμενικό σίγουρα θα σας ελέγξει, αλλά προσοχή επίσης χρειάζεται και στον καιρό.
Η περιοχή έχει ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα και από μπουνάτσα πολλές φορές βγάζει 6αρι βοριά» τονίζει ο κ. Στεφάνου και συνεχίζει.


Η ξέρα της λάμνας

«Περίπου πέντε μίλια ανοιχτά από τη Σκαμνιά, μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας, υπάρχει μια τεράστια ξέρα που είναι γνωστή στους ψαράδες με το όνομα Λάμνα.
Η ξέρα είναι τόσο μεγάλη που η μισή βρίσκεται στην Ελλάδα και η άλλη μισή στην Τουρκία. Το κεφάλι είναι στα πέντε μέτρα και βαθαίνει προοδευτικά. Μελανούρια του κιλού, μεγάλα κοπάδια από μαγιάτικα και πολύ μεγάλες συναγρίδες είναι τα ψάρια που κατοικούν στη λάμνα. Επίσης, οι τόνοι κάνουν έντονη την παρουσία τους σε συγκεκριμένη εποχή γύρω από τη ξέρα. Στη συνέχεια από το Μόλυβο μέχρι και τον ¶ναξο, που είναι τα πλέον τουριστικά κομμάτια του νησιού, δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο. Παρακάτω όμως όσο πηγαίνουμε νοτιότερα τα πράγματα αλλάζουν. Από την εύκολη γλίστρα του Γαβαθά μπορείτε να ρίξετε το σκάφος σας και να βουτήξετε σε όλους κάβους μέχρι το Συγρί. Οι κάβοι αυτοί κρατάνε πολλές και μεγάλες συναγρίδες. Προσοχή στο νησάκι μπροστά στο Συγρί γιατί είναι απαγορευμένο λόγω αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (απολιθωμένο δάσος), σε αντίθεση με το άλλο νησάκι της περιοχής τον Καλαθούρο, που έχει ρηχά νερά με πολλά άσπρα ψάρια και λαβράκια.» λέει ο κ. Στεφάνου και συνεχίζει.


Τα πρώτα -άντα

«Στη συνέχεια, στο νότιο πλέον τμήμα του νησιού συναντάμε το χωριό Ταβάρι. Μετά το χωριό και μέχρι τον κάβο του Αγίου Φωκά, που επίσης απαγορεύεται λόγω αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, έχει λίγα και δύσκολα κομμάτια με άσπρα ψάρια. Για τους αρχάριους προτείνεται ο Γαρμπιάς, μπροστά στον κόλπο της Καλλονής που έχει φυκιάδες με πολλές κρυμμένες πέτρες με σαργούς, που δεν έχουν δει άνθρωπο στη ζωή τους. Αν βρείτε έστω και μια από αυτές σίγουρα από κάτω θα κρύβεται ένας μικρός θαλασσινός θησαυρός. Στις ίδιες φυκιάδες αλλά αρκετά βαθύτερα υπάρχουν μεγάλα φαγκριά μετά τα πρώτα ...;  -άντα.
Ακολουθεί το γνωστό για τα ούζα του Πλωμαρίου. Μετά το χωριό και μέχρι τον κόλπο της Γέρας ψαρεύονται και οι παραλίες.

mitilene_3Δείξτε όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα βουνά που κατεβαίνουν στη θάλασσα και συνεχίζουν μέσα στο νερό φτάνοντας σε μεγάλα βάθη. Αν οι ικανότητες είναι μεγάλες, προτείνονται τα δύο νησάκια με το όνομα Μυρσίνια, καθώς και ένα τρίτο λίγο πιο μέσα με το όνομα  ¶γιος Θανάσης με πολύ βαθιά και κοφτά νερά. Στα νησιά αυτά το ψάρεμα ξεκινάει κάτω από τα 25 και είναι το μόνο μέρος του νησιού που κρατάει μεγάλες στήρες. Κατά καιρούς από τα νησάκια περνούν μεγάλα κοπάδια με μαγιάτικα. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι το βόρειο μέρος του νησιού είναι πιο εύκολο και απευθύνεται ακόμη και σε αρχάριους, σε αντίθεση με το νότιο που τα ψάρια είναι πιο δύσκολα και πιο βαθιά.
Προσοχή όμως στον καιρό, γιατί στο νότιο μέρος του νησιού ο βοριάς που δεν ενοχλεί το ψάρεμα το απόγευμα γυρίζει σε δυτικό με έντονο κύμα που ζαλίζει και δυσκολεύει πολύ το ψάρεμα και τις μετακινήσεις με το σκάφος».


Παναγία η κρυφτή

Πέρα όμως από το ψάρεμα, η Μυτιλήνη αποτελεί έναν πολύ όμορφο τουριστικό προορισμό για όλα τα γούστα. Έτσι αν κάποιος επιθυμεί την έντονη ζωή και διασκέδαση μπορεί να επιλέξει το Μόλυβο, την Πέτρα και τον ¶ναξο που είναι η τουριστική ζώνη του νησιού. Αφού λοιπόν επιλέξετε τον τόπο διαμονής αξίζει να επισκεφτείτε το Πλωμάρι και να δοκιμάσετε τα ούζα του (όχι απαραίτητα τα γνωστά), με σαρδέλες Καλλονής. Επίσης αξίζει να επισκεφτεί κάποιος τη Σκαμνιά, το χωριό του Στρατή Μυριβήλη και το απολιθωμένο δάσος στο Συγρί.

Και κάτι που δεν αναφέρεται στους τουριστικούς οδηγούς. Μεταξύ του Πλωμαρίου και του Δρώτα βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας της κρυφτής. Ο ναός είναι προσπελάσιμος μόνο από τη θάλασσα, από τη ξηρά χρειάζεται αναρρίχηση, και είναι ουσιαστικά κρυμμένος μέσα στην κοιλότητα του βράχου. Στον προαύλιο χώρο υπάρχει μια γούρνα που αναβλύζει ζεστό νερό μέσα από την πέτρα. Η θάλασσα έχει ένα φανταστικό γαλάζιο χρώμα και όλο το σκηνικό μοιάζει να είναι βγαλμένο από παραμύθι.

Του Γιάννη Δρόσου


http://www.skilia.gr/fishing-underwater/1358-mitilene-fishing.html


Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010

Στα δύο κόπηκε το νοτιοκορεάτικο πλοίο που βυθίστηκε στην Κίτρινη Θάλασσα

5 48

alt


Η μυστηριώδης έκρηξη που βύθισε την Παρασκευή το νοτιοκορεατικό πλοίο στην Κίτρινη Θάλασσα φαίνεται πως το έκοψε στη μέση σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας, ενώ τα ερευνητικά συνεργεία δεν έχουν καταφέρει ακόμη να φτάσουν στο ναυάγιο.

Τα μέρη του πλοίου έχουν ήδη βρεθεί στο βυθό, αλλά η κακοκαιρία δεν έχει επιτρέψει στα μέλη των συνεργείων να φτάσουν στο σημείο. Την ίδια στιγμή, οι ελπίδες να βρεθούν σώοι οι 46 αγνοούμενοι εξανεμίζονται καθώς οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι αρκετά χαμηλές, ενώ έχουν ήδη περάσει τρεις ημέρες.

Τα αίτια της έκρηξης που προκάλεσε την τραγωδία κοντά στη συνοριακή γραμμή με τα ύδατα της Βορείου Κορέας παραμένουν άγνωστα, αλλά από νωρίς είχε αρχίσει να απομακρύνεται το ενδεχόμενο να επρόκειτο για επίθεση της Πιονγιάνγκ. Σύμφωνα με το BBC, τα υπόλοιπα ενδεχόμενα που θεωρούνται πιθανά είναι η έκρηξη να προκλήθηκε από ατύχημα πάνω στο πλοίο, από νάρκη ή και από βράχια.

Πριν βυθιστεί το πλοίο, πραγματοποιήθηκε ρήψη προειδοποιητικής βολής εναντίον στόχου, που αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν σμήνος πουλιών σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό υπουργείο Αμυνας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, από τους 104 ναυτικούς που επέβαιναν στο πλοίο διασώθηκαν 58 την ίδια ημέρα (ανάμεσά τους και ο καπετάνιος) ενώ 46 ακόμη αγνοούνται. Το πλοίο, βάρους 1.200 τόνων, παρουσίασε εισροή υδάτων και βυθίστηκε κοντά στην ελεγχόμενη από τη Νότιο Κορέα νήσο Μπαενγκνιεόνγκ.


Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010

Ιατρός Καταδύσεων - Ευσταχιανή Σάλπιγγα

5 48

alt

του Δημήτρη Λουλούδη,
Χειρουργού Ωτορινολαρυγγολόγου & Ιατρού Καταδύσεων

μέρος Β'

Να 'μαι πάλι με το στυλό στο χέρι, να γράφω για την ευσταχιανή σάλπιγγα, αν και θα προτιμούσα να κρατάω κάτι άλλο. Βρε αθεόφοβοι, που πήγε ο νους σας; Το 100 άρι carbon μου εννοούσα και να κάνω καρτέρι σε παχουλά λαβράκια. Έχουμε αφήσει όμως κάτι ερωτήσεις αναπάντητες και δε θέλω να σας κρατάω σε αγωνία. Λαβρακάκια μου, θα πρέπει να περιμένετε. (¶ και μακριά από αγνώστους!).
Προσπαθήσαμε λοιπόν, στο άρθρο του περασμένου μήνα, να κατανοήσουμε καλύτερα τι είναι, που βρίσκεται και τι ακριβώς κάνει η ευσταχιανή σάλπιγγα. Είναι ένας σωλήνας που δεν είναι πλήρης σωλήνας, ένα σιφόνι με πεπιεσμένα άκρα, ούτως ώστε σε ηρεμία να είναι κλειστό. Και γιατί παρακαλώ να είναι κλειστό;
Την πρώτη απάντηση στο ερώτημα αυτό την βρήκατε οι περισσότεροι. Η μύτη μας είναι ένα όργανο γεμάτο μικρόβια, πολλά από τα οποία είναι παθογόνα για το μέσο αυτί. Μια που το αυτί λοιπόν δεν μπορεί να τα καταπολεμήσει, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να τα κρατήσει μακριά του.
Αυτό το πετυχαίνει με την ύπαρξη μιας βαλβίδας, που επιτρέπει περιστασιακά την διέλευση αέρα, ενώ τον υπόλοιπο καιρό είναι ερμητικά κλειστή. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί τα μικρά παιδιά, που σε σχέση με τους ενήλικες, έχουν κοντύτερες, φαρδύτερες και σε οριζόντια θέση ευσταχιανές σάλπιγγες παθαίνουν πολύ πιο συχνά ωτίτιδες από τους μεγάλους.
Η δεύτερη απάντηση θέλει λίγο φαντασία να την σκεφτεί κανείς. Όλες οι αεροφόρες κοιλότητες στο κεφάλι μας λειτουργούν σαν αντηχεία της φωνής μας. Φανταστείτε λοιπόν τι θα γινόταν, αν ο ήχος που παράγεται στο επίπεδο των φωνητικών μας χορδών, μπορούσε ελεύθερα να περάσει μέσα από ένα μόνιμα ανοικτό σωλήνα στο μέσο αυτί. Η έντασή του θα μας ξεκούφαινε, η ζωή μας θα γινόταν αφόρητη. Ακόμη και η ίδια μας η αναπνοή θα ήταν ένα ακουστικό μαρτύριο.

alt

Η ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας, χρόνια προσπαθεί να βρει λύση γι' αυτούς τους, λίγους ευτυχώς, δυστυχισμένους ανθρώπους που πάσχουν από το σύνδρομο της μόνιμα ανοικτής ευσταχιανής σάλπιγγας. Και για να μην σας μπαίνουν τίποτε ιδέες ότι θα αντέχατε τα πάντα για να πετύχετε την τέλεια βουτιά, χωρίς το βραχνά των εξισώσεων, σας μεταφέρω την εικόνα ενός ανθρώπου που εξετάσθηκε στο ιατρείο γιατί έπασχε από το σύνδρομο.
Ο άνθρωπος αυτός ζούσε όλη τη ζωή του με τη μέση του σε κάμψη 90ο, γιατί ανακάλυψε ότι ήταν η μόνη στάση όπου έκλειναν λιγάκι οι ευσταχιανές του σάλπιγγες και μπορούσε να αντέξει το θόρυβο της φωνής του.
Αυτά, απαντούν αυτομάτως το ερώτημα γιατί δεν βάζουμε κάτι στις ευσταχιανές σάλπιγγες για να τις κρατάμε μόνιμα ανοικτές, όπως κάνουν π.χ. οι επεμβατικοί καρδιολόγοι με τα stent στα στεφανιαία αγγεία της καρδιάς. ¶κυρες λοιπόν οι σκέψεις για παρέμβαση από μέσα. Κι απ' έξω; Γιατί να μην βάζουμε μια ωτασπίδα, καλά και στεγανά προσαρμοσμένη στον έξω ακουστικό πόρο, έτσι ώστε να μην ανεβαίνει η πίεση σ' αυτόν όπως καταδυόμαστε; Η απάντηση σε αυτό, απαιτεί μια ματιά στη φωτογραφία του αυτιού.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Βυθό 191


Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

Ψαροτούφεκο: Ψαρεύοντας κόντρα στο ρεύμα

5 48

alt

του Βαγγέλη Θεοδώρου

Τις ημέρες γύρω απο την πανσέληνο και κυρίως από Απρίλη ως Οκτώβρη, το φαινόμενο του ρεύματος είναι πάρα πολύ έντονο. Η μάζα του νερού που μετακινείται από τη μια περιοχή στην άλλη δυσκολεύει κατά πολύ την κίνηση του δύτη επιφανειακά, αλλά και υποβρυχίως.
Όμως ταυτόχρονα με το ρεύμα παρατηρείται και μεγάλη κινητικότητα των ψαριών τα οποία βρίσκουν τις συνθήκες κατάλληλες για το κυνήγι της τροφής τους. Έτσι το υποβρύχιο ψάρεμα στο ρεύμα γίνεται αρκετά δελεαστικό, καθώς η παραπάνω προσπάθεια που θα καταβάλει ο υποβρύχιος κυνηγός σχεδόν πάντα ανταμείβεται με καλύτερες ψαριές.

alt


Τεχνικές


Ψαρεύοντας ένα κομμάτι όπου επικρατεί ρεύμα η μεγαλύτερη δυσκολία που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η κίνηση κόντρα στη ροή του νερού, όταν θέλουμε δηλαδή να πάμε από ένα σημείο σε ένα άλλο και όταν προσπαθούμε να κρατήσουμε το σώμα μας σταθερά πάνω από κάπου. Πάντα ψαρεύουμε μια περιοχή από την αρχή ως το τελείωμά της ακολουθώντας τη φορά του ρεύματος και ποτέ κόντρα με αυτό. Έτσι ελαχιστοποιούμε τις πεδιλιές στην επιφανειακή πορεία ώστε να είμαστε ξεκούραστοι κατά την κατάδυση. Ο μόνος τρόπος να ψαρέψουμε ένα κομμάτι κόντρα στο ρεύμα είναι με τη βοήθεια σκάφους το οποίο θα μας σέρνει με μικρή ταχύτητα. Μια ανορθόδοξη μέθοδος, προτιμητέα από πολλούς, που εκτός από τον κίνδυνο που υπάρχει στο να βρισκόμαστε τόσο κοντά σε μια προπέλα εν κινήσει, δημιουργεί και θόρυβο τρομάζοντας τα ψάρια. Καλύτερο είναι το έργο της προώθησης να αναλαμβάνει το ζευγάρι μας κρατώντας μας από τα πέλματα και κάνοντας αυτός πεδιλιές και για τους δύο. Φυσικά έτσι δεν θα διανύσουμε αποστάσεις, όπως είναι λογικό, αλλά θα κρατηθούμε σταθεροί επιμένοντας π.χ. πάνω από ένα ενδιαφέρον σημείο. Ένας άλλος τρόπος να κρατηθούμε πάνω από μια περιοχή είναι να ποντίσουμε το μολύβι της σημαδούρας και να κρατιόμαστε από αυτό. Το μειονέκτημα όμως αυτής της μεθόδου είναι πως το μολύβι δεν μπορεί να κρατηθεί κάθετο και έτσι αναγκαζόμαστε να βουτάμε διαγώνιο. Όλα τα παραπάνω σκοπό έχουν να βοηθήσουν την αποφυγή της κίνησης των πτερυγίων κατά την ώρα της χαλάρωσης καθώς ψαρεύοντας σε συνθήκες έντονου ρεύματος το να χαλαρώνουμε κάνοντας πεδιλιές και κατόπιν να καταδυόμαστε ήδη κουρασμένοι είναι πολύ επικίνδυνο ακόμη και σε μικρά βάθη...

Διαβάστε τη συνέχεια στο Βυθό 184


Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

Giant Bluefin Tuna caught Standup

5 48

Profile

fishingmania Alex Vasarmidakis
Κρήτη

Την θάλασσα δέν πρέπει να την φοβάσαι, πρέπει να την σέβεσαι.

greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2014
ΚΔΤΤΠΠΣ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Τελευταίες εγγραφές

Ιαπωνία: Ματαίωσε το ετήσιο κυνήγι φαλαινών για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια (0 comments)
Για πρώτη φορά μετά από 25 και πλέον χρόνια η...

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙ¶ΞΕΤΕ ΤΕΧΝΗΤ¶ ΔΟΛΏΜΑΤΑ (0 comments)

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙ¶ΞΕΤΕ ΣΙΛΙΚΟΝΟΎΧΑ ΤΕΧΝΗΤ¶ ΔΟΛΏΜΑΤΑ (0 comments)

ΣΥΡΤΗ ΒΥΘΟΥ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΟ (0 comments)

Το πρώτο ηλιακό σκάφος σαλπάρει για νέες περιπέτειες (0 comments)

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΙΚΡΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΑ (0 comments)

Περιγραφή Μηχανοκίνητων Σκαφών (0 comments)
Τα μηχανοκίνητα σκάφη αναψυχής είναι η...

Amazing Underwater Reef Fishing (0 comments)

Δημοφιλείς εγγραφέςΑπιστία: Μην το πεις... σσσσσ...... (18)
Έπαθε αμνησία μετά από άγριο sex με... Να... (13)
Πέντε στυλ ξυρίσματος και η ερμηνεία τους (11)
5 Λόγοι για να μην στείλεις τον Υπολογιστή σου... (11)
WWF:Σε εξαφάνιση καταδικάζει η διεθνής κοινότητα... (11)

Σελίδες

Tags

Αρχείο

ΨΑΡΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ

Χάραξη πορείας σε χάρτη

VIDEO ΨΑΡΕΜΑ

Tags

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by pathfinder blogs
Blog Catalog Submit
SYNC ME @ SYNC
vasarmidakis on TheBoaters Fishing Blogs - BlogCatalog Blog Directory
Ελληνικές ιστοσελίδες

Neemo.gr
Search Engine Submission - AddMe